Botifarres a dojo, malgrat tot

. divendres, 23 de juliol del 2010

Un centenar llarg d’adherits i simpa- titzants de Sant Andreu Decideix van participar en la botifarrada popular del 17 de juliol passat, el primer acte lúdic i festiu que s’ha celebrat a Barcelona en el marc de les activitats de promoció de la consulta sobre la independència del 10 d’abril vinent.

L’organització valora positivament el resultat, tenint en compte les dificultats que es van haver de superar per poder dur la iniciativa a bon port. La jornada va discórrer en un ambient distès i de bon rotllo, que va fer oblidar els nervis dels dies immediatament anteriors, en què l’activitat havia arribat a penjar d’un fil.

Potser per aquest motiu, perquè es va donar difusió mediàtica a les traves que va posar l’Ajuntament al desenvolupament de la festa, més d’un amic es va pensar que finalment no es faria. Des d’aquí volem disculpar-nos si vam induir a pensar que l’activitat s’anul·lava. Lluny d’això, el nostre propòsit va ser en tot moment tirar-ho endavant, per defensar una iniciativa participativa i radicalment democràtica que la nostra societat reclama ara més que mai. I així és com ho hem fet arribar en una carta de queixa a la regidora del Districte, Gemma Mumbrú.

Durant la jornada es van fer sortejos, es van vendre samarretes de Barcelona Decideix i es va poder gaudir d’un magnífic concert a càrrec dels cantautors Jordi Gomara i Chus Morales, que en alguns moments van estar acompanyats de la poeta mexicana resident a Barcelona Lorena Avelar.

Us convidem a veure el vídeo que va enregistrar Cristina Díez, de Televisió Sant Andreu, a qui agraïm el seguiment que va fer de l’activitat i que ens hagi deixat compartir la seva feina.